Altaner er noget, en hver lejlighed burde have

Spread the love

En balkon er en platform, der rager ud fra en mur, typisk for at tillade, at nogen på en øvre etage er uden for bygningen uden at skulle gå ned nedenunder. Balkoner kan eller måske ikke være dækket, så vil der få forskellige typer vejreksponering. Delvis eller fuldt udsatte altaner skal have en slidstærkt og slidstærk gulvoverflade, såsom beton, fliser eller træbelægning, der ikke har nogen problemer med sol, regn og vandskader.

overdækkede altaner

Permanent overdækkede altaner vil ikke se så meget af elementerne, og blødere gulve som trægulv eller endda tæppe kan bruges. Altaner kan understøttes nedenfra på en række måder afhængigt af vægkonstruktionen. Små altaner kan kun være en forlængelse af gulvbjælkerne eller pladen og have samme støttestruktur. Større altaner må muligvis være forsynet med kolonner eller indlæg. Stålrammer er en populær mulighed for altaner på grund af dens styrke.

Altanen er noget, der skal installeres og gulvet af fagfolk. Vær opmærksom på at du også skal bruge en slags sikkerhedsskinne eller balustrade, hvis du har til hensigt at give adgang til altanen. Støtte og sikkerhed er de første overvejelser for altaner; fald kan resultere i alvorlige skader eller kan være fatalt, så gulvene skal have så meget greb som muligt.

Husk at vandtætne din balkon

Den næste største overvejelse for balkon gulve er vandtætning. Du har ikke råd til at skære hjørner på dette; en balkon gulve svækket af vandskader vil snart falde sammen. Dit balkongulv skal hælde til et område, hvor vandet kan dræne sikkert væk, og undergulvet skal helst aldrig få nogen eksponering for fugt.

Hvordan er balkongulve installeret?

Dette afhænger af, på hvilket tidspunkt bygningen er tilføjet. En balkon kan føjes til en øverste etage, mens væggene bliver rejst, hvilket forlader gulvbelægningen længere for at rumme. Hvis balkonen tilføjes efter opførelse, skal gulvbelægningerne til balkonen være fastgjort fast til væggen.

Når bjælkerne er blevet tilføjet, kan underfladen overlejres. Krydsfiner eller betonplader fungerer bedst, så længe de er tætnede vandtætte, bør spånplader undgås her. Fastgøringsposter tilføjes til hjørnet, når undergulvet er på plads; Disse tilføjer ekstra støtte til gulvet og danner basis for balustrade. Gulvet kan så lægges på toppen.

Egnethed og vedligeholdelse

Balkoner er egentlig kun egnet til flere etager boliger – dæk, verandaer og terrasser har stueetagen dækket med hensyn til udendørs forlængelser.

Se flere forskellige altaner på vores side

Du bør regelmæssigt rengøre din balkon, især hvis den bruges som underholdning eller opholdsstue ofte. Eksponering for elementerne kan samle en masse støv, men også skadedyr som edderkopper, der vil forlade webs og endda fugle, der vil efterlade falskninger. Holde din balkon ren vil hjælpe med at forhindre disse skabninger i at blive for komfortable og bosætte sig i.

About Author: