Vælg det rigtige bålfad

Spread the love

Når sommeren kommer nærmere og nærmere hvert år, begynder mange at gå med sommerplaner i tankerne. Nogle drømmer sig væk sydpå, andre tænker på strandture langs den danske kyst og nogle glæder sig til de lange og lyse sommernætter der skal tilbringes rundt om et bål.

Et bål er netop noget vi tit forbinder med den danske sommer og hygge. Hvem har ikke prøvet at nyde en kold sodavand eller øl omkring et bål sammen med venner eller familie? Du husker sikkert også den hyggelige stemning der altid opstår rundt om bålet.

Tænker du på at skabe et bålsted i din have i år, kan du være sikker på at du ligger grobunden for mange hyggelige stunder der vil blive tilbragt i godt selvskab. For at skabe et bålsted der består, er det dog godt at tage sig nogle forholdsregler, så hyggen omkring bålet bliver så sikker og tryg som overhovedet muligt.

En bålplads der kan holde i mange år

Er det ikke blot et midlertidigt bål bestående af nogle stykker træ som du vil skabe, kan det være en god idé allerede fra starten at investere i noget ordenligt båludstyr. Du kan nemlig nemt anskaffe dig et bålfad ligesom en af dem du finder på en campingplads – bare i den rigtige størrelse og udgave til dine behov.

Fordelen ved at gøre dette er, at du er sikker på at have en bålplads mange år ud i tiden. Vælger du den rigtige bålplads med de rette egenskaber, kan du også slippe for at skulle bøvle med hærværk eller ligefrem tyveri, hvis du tænker på at placere bålfadet på et offentligt tilgængeligt sted.

Vælg et bålfad i rette størrelse og type

En bålplads må gerne have mere rum end en normal grill, da man ofte kan være flere personer samlet om den. Jo større det er, jo nemmere bliver det for alle at være med. Alle vil kunne være tættere på bålet og derfor få mere ud af varmen som det udsender. Derudover vil det pladsmæssigt også være nemmere for alle at kunne få ristet et snobrød eller andet godt for eksempel.

Det duer på den anden side heller ikke med et alt for stort bålsted, da dette blot vil skabe mere irritation end det vil gavne. Overvej derfor nøje hvad den perfekte størrelse bålsted vil være for dig.

Derudover findes der selvfølgelig også forskellige typer bålfade. Nogle er lave og har en stor diameter – hvorimod andre er høje og knapt så store. Tænk grundigt over hvilken type bålsted der vil matche dit behov mest, og hvilken type du vil få mest gavn af i fremtiden.

En ting mere der er godt at tage med i overvejelserne om den rigtige type bålfad er selvfølgelig hvor den skal placeres henne og hvor meget plads der bliver rundt om den. Dette kan nemlig også have stor betydning for hvilket bålsted vil være det rette at vælge, da det skal være muligt at bevæge sig frit omkring fadet.

About Author: